28 Mart 2009 Cumartesi

el bileği kanalında sinir sıkışması

bu konu sanırım birçok hanımı ilgilendiriyordur.hele bizim gibi hobi tutkunlarını. onun için konuyu açmakta yarar gördüm.uzun yıllardır gece kol uyuşmalarından şikayetim vardı. kireçlenme diyerek ihmal ettim doktora gitmeyi.çünkü fizik tedavisi diyecekti ve bana fiziğe gitmek çok zor gelecekti.neyse kaçış yok dedim ve geçen ay gittim bursa da bir doktora.muayeneden sonra emg ye gönderdi ve sinir testi uyguladılar. sonuçları gören doktor direk iki elden ameliyat dedi. hiç beklemediğim bişeydi kısa bi panik yaşadım.el ameliyatı gözümde çok büyüdü.sonuçta benim bütün dünyam ellerim onları kullanamama ihtimali ürküttü.neyse ameliyatı araştırdım.çok korkulacak bi ameliyat değilmiş ama yinede bi müddet elleri kullanamama durumu var. çevremde butip ameliyat olmuş biri yok bilgi alabileceğim. ameliyat sonrası için bilgisi olan varsa, yorum bölümüne yazarak beni aydınlatırlarsa müteşekkir kalıcam. çünkü ameliyat kaçınılmaz benim için.ilaç tedavisi de önermedi dr. bu konuda bilgi almak için aşağıdaki linke bakabilirsiniz. sanırım biçoğunuzda aynı şikayetler vardır.

http://www.turanuslu.com/

15 yorum:

GeCe dedi ki...

benim bir tanıdığım aynı ameliyatı oldu ama bir elden sanırım ikisini birden aynı andaolmak zorlayabilir
tabi bünyeye göre değişir ama tanıdığım kişi elini birkaç hafta pek kullanamamıştı diğer eliyle yaptı ama sonrasında iyileşti

gonuldenele dedi ki...

e de var.üstelik el bileklerim dışında dirsek kısmındadas mevcut.geçen yıl sol elimin serçe ve yüzük parmaklarınla birlikte elimde karıncalanma hissi2 ay sürdü.test sonucuda çok ilerlemiş çıktı.aynen ameliyat.ama benda dayanamayacak kadar ağrın olduğunda yapalım dedi doktorum.birde 2el ayrı zamanlarda ..ameliyatı lokal anesteziyle yapıyorlarmış.2-3 cm lik bir açıklıkla.bende şikayetler devam ediyor ancak daha az.rahatsızlık hissettiğim an elişini bırakıyorum.dantel kesinlikle örmüyorum örgüde küçük parçalarla uzun sürede.şimdilik idare ediyorum .bakalım nereye kadar:))
tekrar çok geçmiş olsun arkadaşım.sevgiler

sesiber dedi ki...

Siteden bir arkadaşım bitr elinden geçen yaz, diğerinden de geçen ay ameliyat oldu. Şimdilik iyi. Fakat ameliyat sonrası çok iyi koruyup kollamak zorundasınız elinizi. O nedenle 2 el birden ameliyat önermedi doktoru ona. Yaşam açısından da iki eli birden kullanamaz olmak çok zor çünkü. Yazın olduğunda çok fazla sarkıttığı için şişme olmuştu, bunda öyle bir sorun yaşamadı. Çok geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Çok önemli bir konuyu paylaşmışsın.
Sağlık ile ilgili paylaşımlara bayılıyorum.
Seni izlemeye aldım.
Sevgilerimi yolluyorum.

Gülen Tezer dedi ki...

Sevgili hobigiller; şimdilerde adı Karpal Tünel sendromu olarak adlandırılan literatüre daha önce 'çamaşırcı kadın hastalığı' olarak girmiş hastalık mı tanınız??Ameliyatı deneyen bir manevi annem var ve sonuç gayet iyi.
Sevgiler ve büyük geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

merhaba konu beni oldukça ilgilendiriyor.şuanda sol elimle size yazıyorum.çünkü sağ elimden dün sabah ameliyatımı oldum.benimde dr. sonuçlarımı gördüğünde acilen 2 eldende olmalısın ama önce birini yapalım dedi.neyse 45 dk içinde ameliyattan çıktım.ameliyat lokal yapıldı ve ben çoğu yapılanı hissettim diyebilirim.ameliyattan 1 saat sonra evdeydim.akşama doğru uyuşma geçti ve baya ağrı oldu.bugün pansumanda gördüm 7 dikiş var avuç içimde.şu andada çok ağrım var.ne kadar küçük önemsiz denirse densin çok önemli olduğunu bu durumda anlıyorsunuz.korkmadan ve erteletmeden hemen yaptırmanızı tavsiye ederim.şimdilik sonucu yazamıyorum iyileşeceğimi söylüyorlar.size acil şifalar dierim...

hobigiller dedi ki...

ilginiz ve bilginiz için hepinize teşekkür ediyorum.ameliyat olmuş olanlarada geçmişler olsun. bende sanırım sonbaharda olucam. zaman geçtikçe sorunlarım artıyor.umarım biran önce olup biter.teşekkürler.

sibel dedi ki...

galiba bütün hanımlar aynı dertten muzdarip.Bende bilek ve dirsekteki sıkışmaya ilaveten 2 tanede boyun fıtığı var.Ama hala doktordan kaçmaktayım.Hanımlar torba taşımaktan bu hale geliyor bence

hobigiller dedi ki...

teşekkür ederim hepinize. biraz geçte olsa paylaşayım dedim.ramazan ayının ilk haftası oldum ameliyat.başarılı geçti.sol elimden olduğum için çok sıkıntı çekmedim.2 hafta sonra normal kullanmaya başladım.tabi biraz dikkat ettim.ama korktuğum kadar olmadığını söyliye bilirim.şuan çok kuvvet gerektiren durumlar dışında gayet rahat kullanıyorum.

Adsız dedi ki...

ben ramazan ayının ilk haftasısağ bileğimden amaliyatoldum ama hala parmaklarımı kullanamıyor ve açamıyorum doktorum düzelir dedi ama hala iyileşme yok

Adsız dedi ki...

bu gibi durum yaşanyan kişilere bi sorum olacak.bu konuda iyi olan bir beyin cerrahı önerebilirmisiniz.

hobigiller dedi ki...

yücel'e: ben 2009 eylül gibi oldum sol elimden.çok başarılı geçti sayılır.o günden bu güne uyuşma gibi bi sorunum olmadı ama sanki biraz güç kaybı oldu gibi.sol elim olduğundan çokta anlıyamadım çünkü genel olarak sağ eli kullanıyorum en fazla.benim ameliyatımı bursa da medikalşpark doktorlarından bünyamin çalışır yapmıştı.sizede bir an önce geçmiş olmasını diliyorum.

Ayşe dedi ki...

Çok kotü sonuçlar bırakabilir ben yaşıyorum herkese g

hobigiller dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hobigiller dedi ki...

merhaba. bloğumu uzun zamanlar ihmal ettiğimden eski gönderileri karıştırırken bu konunun gelen yorumlara bakarak çok ilgi çekmiş olduğunu fark ettim. ameliyatın üzerinden çok zaman geçmesine rağmen yine de bir şeyler yazayım istedim. benim iki elimde de sorun vardı. sol elim biraz daha aciliyet gerektiğinden önce ondan oldum. sol elimi biraz kullanmaya başladığımda sağ elimden de olmayı planlıyordum. ameliyat sonrası biraz daha dikkat ettiğimden zamanla sağ elimdeki uyuşmaların da azaldığını fark ettim. örneğin yaz temizliklerinde duvarları dahi silen ben. halı ve koltuk silmeyi bıraktım. camlarım da çok büyük olduğundan sık silmemeye çalışıyorum. yani yumruğumuzu sıkarak (temizlik bezi sıkma ve sılme gibi) yaptığımız işler bu rahatsızlığı tetikliyor anladığım kadarı ile. ben bunlara dikkat ettiğimden şimdi ameliyat olan elimde de olması gerekende de hiçbir sıkıntı yok. yani ikinci elimden ameliyat olmama gerek kalmadı. ameliyatın üzerinden 9 yıl geçmiş ama yine de bu bilgiyi paylaşayım istedim. hepinize sağlıklı günler diliyorum.