14 Mart 2009 Cumartesi

iki çılgın ihtiyar


nihayet bende yakaladım bi sohbetlerini.son zamanlarda gerek basından gerek tv de izlemiş olan eşten dosttan onlara dair bişeyler hep duyuyor ve merak ediyordum.hayrettin karaca ve muazzez ilmiye çığ. namı diğer iki çılgın ihtiyarı bu gece okan bayülgen de yakaladım sonunda.görünüşte biri 87 yaşında tonton bir dede,diğeri 95 yaşında sevimli mi sevimli bir nine. konuştukça gençleşen,çocuklaşan,çocuklaştıkça da devleşen iki bilge insan.hayrettin karaca yı herkes gibi bende toprak dede olarak tanıyordum.yıllardır erozyon için verdiği mücadeleden.muazzez ilmiye çığ adını ise hiç duymamıştım. son zamanlarda adını sıkça duymaya başlayınca google amcadan araştırdım kimdir diye. efendim,kariyerini okumalarla bitiremedim.onu tanımamam tamamen benim kültürümün kısıtlı olmasından kaynaklanıyormuş.
onların bu yaşta ülke ve dünya ya karşı duydukları sorumluluk hissi, gösterdikleri duyarlılık ve tepki karşısında,kendi tepkisizliğimden utanç duydum.stüdyo genç öğrencilerle doluydu ve bu iki çılgın ihtiyarı hayranlıkla dinliyorlardı.onların karşılarında örnek olabilecek böyle modeller olduğunu bilmekten ve bu modelleri örnek alacak gençlerin olduğunu bilmekten büyük mutluluk duydum.
muazzez ilmiye çığ ın kendi adını taşıyan bir blog sitesine rastladım googlede.yazılarından kendisini daha yakından tanıyabilirsiniz. hayrettinkaraca ya da yine kendi sitesinden ulaşabilirsiniz.
iyi ki varsınız hayrettin karaca ve muazzez ilmiye çığ. allah sizi ve sizin gibileri eksik etmesin başımızdan.

3 yorum:

GeCe dedi ki...

bende biliyorum isimleri ama pek araştırmadım geçmişlerini merak ettim şimdi sağol paylaşım için

Unknown dedi ki...

akşam bende izledim onları...dopdolular değilmi..gençlerin sürekli izlediği bir programda yer almaları ayrı bir güzellik.. herkese ulaşmak istiyorlar sanki...varlıkları ülkemiz için büyük şans..sevgiler..bu arada seni okumak çok güzeldi..

Begonvilli Ev dedi ki...

Harika insanlar. Onların ve onlar gibi olanların değerini bilmeliyiz.