17 Nisan 2009 Cuma

mustafa kemal atatürk

arkadaşımız beyazkedi bloglar arası çok güzel bir etkinliğe ön ayak olmuş.hiç bir özel sebebi yokken atatürk ü anmak ve hakkındaki fikirlerimizi bir resmiyle paylaşmak adına.bende seve seve iştirak ettim.konu atatürk olunca benim söyliyceklerim tabiki onu anlatmaya yetmez.onun için çok kısa tutmaya çalışıcam.
önce burda paylaştığım resim üzerinden söylemek isterim ki.seçmekte oldukça zorlandım.o kadar güzel ve özel resimleri varki.her resimde başka bir atatürk var sanki.
savaş yılları üniformalı resimlerinde;vatanı kurtarma hırsı ve azmini;bölünüp parçalanmaya ramak kalmış bir ülkenin umudu tükenmiş milletini bir araya toplayışını;onlara sağladığı güven duygusunu;bu uğurda yitirdiği dava arkdaşlarının genç mehmetlerin derin üzüntüsünü;ona inanıp peşinden gelen fedakar türk milletinin umutlarının boşa çıkmadığını görmenin gurunu gördüm.
genç cumhuriyetin başındaki atatürk resimlerinde;bir ülkeyi baştan kurmanın heyecanını,hevesini;örnek olabilecek diplomat kişiliğini,yurtta ve dünyada barışa verdiği önemi;çiftçisi ile, esnafı ile,kadını ve erkeği ile el ele kalkınmaya verdiği önemi;pırıl pırıl aydınlık bir genç nesil yetiştirme çabalarını gördüm. çocuk sevgisini,hayvan sevgisini gördüm.çevreye verdiği değeri gördüm.baktığım her resimde başka bir atatürk gördüm.
anlıyacağınız biri diğerinden daha özel bir resim bulamadım ve rast gele üstteki resmi aldım.bu resimde sade vatandaş atatürk ü gördüm.dağda çobanla oturup sohbet edebilen,kapısının önünden geçtiği bir vatandaşın bahçesinde oturup çayını içebilen,yeri geldiğinde bir kır kahvesinde yada köşkün bahçesinde tavla oynayabilen.(şimdi bir kısım malum guruplar bunu kumar oynuyordu diye algılasalarda)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bayıldımm cnm ellerine saglık bende bloguma beklerim

Gülen Tezer dedi ki...

Sevgili hobigiller; ne yazıkki Cumhuriyet ve Atatürk'ü savunmak zorunda bırakıldığımız günler yaşıyoruz :( Bugünlere nasıl geldik hala aklım almıyor..
Ben de yazacağım.
Sevgiler