28 Mart 2009 Cumartesi

el bileği kanalında sinir sıkışması

bu konu sanırım birçok hanımı ilgilendiriyordur.hele bizim gibi hobi tutkunlarını. onun için konuyu açmakta yarar gördüm.uzun yıllardır gece kol uyuşmalarından şikayetim vardı. kireçlenme diyerek ihmal ettim doktora gitmeyi.çünkü fizik tedavisi diyecekti ve bana fiziğe gitmek çok zor gelecekti.neyse kaçış yok dedim ve geçen ay gittim bursa da bir doktora.muayeneden sonra emg ye gönderdi ve sinir testi uyguladılar. sonuçları gören doktor direk iki elden ameliyat dedi. hiç beklemediğim bişeydi kısa bi panik yaşadım.el ameliyatı gözümde çok büyüdü.sonuçta benim bütün dünyam ellerim onları kullanamama ihtimali ürküttü.neyse ameliyatı araştırdım.çok korkulacak bi ameliyat değilmiş ama yinede bi müddet elleri kullanamama durumu var. çevremde butip ameliyat olmuş biri yok bilgi alabileceğim. ameliyat sonrası için bilgisi olan varsa, yorum bölümüne yazarak beni aydınlatırlarsa müteşekkir kalıcam. çünkü ameliyat kaçınılmaz benim için.ilaç tedavisi de önermedi dr. bu konuda bilgi almak için aşağıdaki linke bakabilirsiniz. sanırım biçoğunuzda aynı şikayetler vardır.

http://www.turanuslu.com/

23 Mart 2009 Pazartesi

cici kızlara

mor elbise

eflatun elbise

beyaz elbise

pembe elbise


arada çocuk sevgisi depreşince peş peşe yaparım böyle şeyleri.sonrada dağıtırım uyan yeyenlere.uzun zaman oldu bunları öreli, astarlanmayı bekliyorlardı. nihayet ikisini astarladım.sırada üç tane daha var astarlanacak.en kısa sürede inşallah.

14 Mart 2009 Cumartesi

iki çılgın ihtiyar


nihayet bende yakaladım bi sohbetlerini.son zamanlarda gerek basından gerek tv de izlemiş olan eşten dosttan onlara dair bişeyler hep duyuyor ve merak ediyordum.hayrettin karaca ve muazzez ilmiye çığ. namı diğer iki çılgın ihtiyarı bu gece okan bayülgen de yakaladım sonunda.görünüşte biri 87 yaşında tonton bir dede,diğeri 95 yaşında sevimli mi sevimli bir nine. konuştukça gençleşen,çocuklaşan,çocuklaştıkça da devleşen iki bilge insan.hayrettin karaca yı herkes gibi bende toprak dede olarak tanıyordum.yıllardır erozyon için verdiği mücadeleden.muazzez ilmiye çığ adını ise hiç duymamıştım. son zamanlarda adını sıkça duymaya başlayınca google amcadan araştırdım kimdir diye. efendim,kariyerini okumalarla bitiremedim.onu tanımamam tamamen benim kültürümün kısıtlı olmasından kaynaklanıyormuş.
onların bu yaşta ülke ve dünya ya karşı duydukları sorumluluk hissi, gösterdikleri duyarlılık ve tepki karşısında,kendi tepkisizliğimden utanç duydum.stüdyo genç öğrencilerle doluydu ve bu iki çılgın ihtiyarı hayranlıkla dinliyorlardı.onların karşılarında örnek olabilecek böyle modeller olduğunu bilmekten ve bu modelleri örnek alacak gençlerin olduğunu bilmekten büyük mutluluk duydum.
muazzez ilmiye çığ ın kendi adını taşıyan bir blog sitesine rastladım googlede.yazılarından kendisini daha yakından tanıyabilirsiniz. hayrettinkaraca ya da yine kendi sitesinden ulaşabilirsiniz.
iyi ki varsınız hayrettin karaca ve muazzez ilmiye çığ. allah sizi ve sizin gibileri eksik etmesin başımızdan.

2 Mart 2009 Pazartesi

yeni bir hayat

hırka

hırka

uzun bir zaman oldu bloğumu güncellemeyeli. hastalıklar yaşadık ailece. ölümle sonuçlananda oldu malesef. ama hayat herşeye rağmen devam ediyor. işte şimdi bize büyük mutluluklar yaşatacak, minik bir can a hoşgeldin demek için gün sayıyoruz.sağlıkla sıhhatle gelsin.çoooook uzun ve sağlıklı ömrü olsun bebeğimizin.